Klemmende deur

Klemmende deur

Veranderingen in luchtvochtigheid en de natuurlijke beweging van een huis kunnen leiden tot een klemmende en soms vastzittende deur. Dit is typisch een huisgevalletje dat makkelijk zelf is op te lossen.

Houd een blok tegen de niet-scharnier zijde van het kozijn en sla hierop met een hamer om de opening voldoende uit te breiden en hiermee de deur te bevrijden.

Sluit de deur en zoek naar gedeeltes waar de randen klemmen. Er zou overal genoeg ruimte moeten zijn om een muntje van 10 eurocent langs te halen.

Schaaf de randen met een schaafmachine terwijl deze vastgezet wordt met wiggen. Om minder dan 2mm hout te verwijderen kan het beste een bandschuurmachine worden gebruikt waarna de laatste beetjes met grof en vervolgens fijn schuurpapier wordt gedaan.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres zal niet zichtbaar zijn.